Home Comunicate de presa Scoala Bonelor, acum in judetele Brasov, Covasna si Alba

Scoala Bonelor, acum in judetele Brasov, Covasna si Alba

Fundatia Romanian Angel Appeal invita femeile somere sau fara ocupatie, inclusiv eleve, studente sau pensionare, sa se inscrie la cursurile de calificare gratuite care se vor organiza in Brasov, Ghimbav, Rasnov, Moieciu, Sf. Gheorghe, Covasna si Alba Iulia in cadrul Scolii Bonelor, cel mai amplu program de calificare in ocupatia de babysitter din Romania!

Anul trecut, peste 550 de femei din Bucuresti si din judetele Ilfov, Bacau, Neamt, Suceava, Botosani si Vaslui au absolvit cu succes cursurile Scolii Bonelor, iar 700 de femei

din alte 11 judete se pregatesc pentru a deveni bone profesioniste.
„Am invatat lucruri noi. Credeam ca le stiu, ca le cunosc, dar s-au dovedit a fi altfel decat stiam eu. In cadrul acestui curs, am fost antrenate sa gandim si sa alegem modalitatea cea mai buna si sanatoasa pentru dezvoltarea copilului. Sesiunile despre comunicarea cu copilul, socializare si tehnicile de prim-ajutor au fost foarte utile!" – Elena, bona calificata prin cursurile Scolii Bonelor.

Cursurile sunt gratuite, acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, iar diplomele sunt recunoscute in toate tarile Uniunii Europene!
Informatiile despre criteriile care trebuie indeplinite pentru inscriere si documentele necesare sunt publicate pe www.scoalabonelor.ro.

Dosarele pentru judetele Brasov si Covasna se depun in perioada 8 februarie - 15 martie 2013 la:

  • Brasov – DGASPC, B-dul Iuliu Maniu nr.6, et.I, Serv. Resurse Umane; telefon: 0721164271, persoana de contact: psiholog Tatiana Coman.
  • Ghimbav – Centrul pentru Copilul Delincvent Ghimbav; str. Fagarasului nr.3; telefon 0745052230; persoana de contact: psiholog Irina Durna.
  • Rasnov – Centru Tip Familial Brebenel, strada Eroilor nr. 30; telefon 0730001900; persoana de contact: psiholog Oana Bucur.
  • Moieciu – Primaria comunei Moieciu, Str.Principala, nr 330 A; persoana de contact: psiholog Maria Marila.
  • Sf. Gheorghe – DGASPC, Str. Presei, nr. 8/A, etajul 2, camera 27; telefon: 0745.037.509 persoana de contact: psiholog Szep Mark Linda-Maria.
  • Covasna – Primaria Covasna, Str Piliske, nr 1, telefon 0742.625.934, persoana de contact: referent social Tatiana Preda.

Dosarele pentru Alba Iulia se depun in perioada 01 - 26 aprilie 2013 la:

  • Alba Iulia – Directia de Protectia Copilului Alba, Str. Mihai Viteazu, nr 2, telefon: 0745 319 309; persoana de contact: psiholog Ioana Cotoara.

Cursurile Scolii Bonelor au la baza cea mai complexa programa de formare, cu 360 de ore de pregatire teoretica si practica. Viitoarele bone calificate vor invata despre dezvoltarea fizica a copilului, disciplinarea pozitiva, gestionarea emotiilor copiilor, gestionarea situatiilor de criza, dar si despre alimentatia adecvata varstelor copilului, rolul jocului in dezvoltarea acestuia si, foarte important pentru o bona profesionista, tehnici de acordare a primului ajutor.
Scoala Bonelor a fost infiintata in cadrul programului cu finantare europeana „Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter", cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – „Investeste in oameni!".

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) si partenerul sau - Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului - au conceput acest proiect pentru a veni atat in sprijinul femeilor somere sau fara ocupatie, cat si in sprijinul femeilor care au copii si care, din cauza numarului insuficient de locuri in crese si gradinite, sunt nevoite sa apeleze la bone fara calificare.

Proiectul "Femei pentru femei" urmareste standardizarea modelului de formare profesionala in vederea constituirii unei retele nationale de bone acreditate si calificate sa ofere servicii alternative sau complementare de ingrijire a copiilor pe timpul zilei.

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) este organizatie neguvernamentala cu experienta de peste 20 de ani in domeniul protectiei si sanatatii copilului, programelor de sanatate publica, formarii profesionale si continue a specialistilor din domeniul medical si psiho-social si cercetarii. Pentru mai multe informatii privind istoricul si activitatea Fundatiei RAA, vizitati www.raa.ro.

 

Ultima ora

30 septembrie 2013 - Proiectul "Femei pentru femei" s-a incheiat. Derulat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, proiectul a fost implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului.

FaceBook


Cautare

Video Cursuri


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Autentificare

Galerie foto

Newsletter

Aboneaza-te gratuit la Newsletter si vei fi informat la zi despre proiectul nostru...........................