Home Comunicate de presa Scoala Bonelor, acum in judetele Dolj si Olt

Scoala Bonelor, acum in judetele Dolj si Olt

Fundatia Romanian Angel Appeal invita femeile somere sau fara ocupatie, inclusiv eleve, studente sau pensionare, sa se inscrie la cursurile de calificare gratuite care se vor organiza in Craiova, Calafat, Slatina, Caracal si Draganesti-Olt in cadrul Scolii Bonelor, cel mai amplu program de calificare in ocupatia de babysitter din Romania!

Anul trecut, peste 550 de

femei din Bucuresti si din judetele Ilfov, Bacau, Neamt, Suceava, Botosani si Vaslui au absolvit cu succes cursurile Scolii Bonelor, iar 700 de femei din alte 11 judete se pregatesc pentru a deveni bone profesioniste.
„Am invatat lucruri noi. Credeam ca le stiu, ca le cunosc, dar s-au dovedit a fi altfel decat stiam eu. In cadrul acestui curs, am fost antrenate sa gandim si sa alegem modalitatea cea mai buna si sanatoasa pentru dezvoltarea copilului. Sesiunile despre comunicarea cu copilul, socializare si tehnicile de prim-ajutor au fost foarte utile!" – Elena, bona calificata prin cursurile Scolii Bonelor.
Cursurile sunt gratuite, acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, iar diplomele sunt recunoscute in toate tarile Uniunii Europene!

Inscrierile se fac in perioada 8 februarie - 15 martie 2013. Informatiile despre criteriile care trebuie indeplinite pentru inscriere si documentele necesare sunt publicate pe www.scoalabonelor.ro.

Persoanele interesate vor depune dosarele de inscriere la:

  • Craiova: DGASPC Dolj, Craiova, Bd. Nicolae Titulescu nr. 22, camera 30; telefon: 0251-407.039; persoana de contact: d-na Nicoleta Cretu.
  • Calafat: Primaria Calafat, Biroul Dezvoltare Regionala si Comunicare, Bd. Tudor Vladimirescu nr. 24; telefon: 0251-231.424, interior 115; persoana de contact: d-na Daniela Iacov.
  • Slatina: DGASPC Olt, Compartimentul strategii, programe, protectie, Slatina, Str. Draganesti nr. 29; telefon: 0372-713.562/563/564/565; 0349-408.182, interior 43; persoana de contact: d-nul Catalin Gicaru Cinca.
  • Caracal: Primaria Caracal, Autoritatea Tutelara Protectia Copilului, Piata Victoriei nr. 10; telefon: 0249-515.061 sau 0766.470.256; persoana de contact: d-na Antoaneta Lacusteanu.
  • Draganesti-Olt: Primaria Draganesti-Olt, Serviciul Public de Asistenta Sociala, Str. Nicolae Titulescu nr. 180; telefon: 0249-465.102; persoana de contact: d-na Alexandrina Ionescu.

Cursurile Scolii Bonelor au la baza cea mai complexa programa de formare, cu 360 de ore de pregatire teoretica si practica. Viitoarele bone calificate vor invata despre dezvoltarea fizica a copilului, disciplinarea pozitiva, gestionarea emotiilor copiilor, gestionarea situatiilor de criza, dar si despre alimentatia adecvata varstelor copilului, rolul jocului in dezvoltarea acestuia si, foarte important pentru o bona profesionista, tehnici de acordare a primului-ajutor.
Scoala Bonelor a fost infiintata in cadrul programului cu finantare europeana „Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter", cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – „Investeste in oameni!".

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) si partenerul sau - Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului - au conceput acest proiect pentru a veni atat in sprijinul femeilor somere sau fara ocupatie, cat si in sprijinul femeilor care au copii si care, din cauza numarului insuficient de locuri in crese si gradinite, sunt nevoite sa apeleze la bone fara calificare.

Proiectul "Femei pentru femei" urmareste standardizarea modelului de formare profesionala in vederea constituirii unei retele nationale de bone acreditate si calificate sa ofere servicii alternative sau complementare de ingrijire a copiilor pe timpul zilei.

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) este organizatie neguvernamentala cu experienta de peste 20 de ani in domeniul protectiei si sanatatii copilului, programelor de sanatate publica, formarii profesionale si continue a specialistilor din domeniul medical si psiho-social si cercetarii. Pentru mai multe informatii privind istoricul si activitatea Fundatiei RAA vizitati www.raa.ro.

 

Ultima ora

30 septembrie 2013 - Proiectul "Femei pentru femei" s-a incheiat. Derulat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, proiectul a fost implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului.

FaceBook


Cautare

Video Cursuri


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Autentificare

Galerie foto

Newsletter

Aboneaza-te gratuit la Newsletter si vei fi informat la zi despre proiectul nostru...........................