Home Context european
Proiectul raspunde politicilor europene

x-capete_incoronateAsigurarea unor servicii adecvate de ingrijire a copiilor este considerata de catre Consiliul Europei si Comisia Eurpeana ca fiind esentiala in realizarea egalitatii de sanse intre femei si barbati, in sprijinirea cresterii participarii femeii pe piata muncii si reconciliera vietii profesionale cu viata de familie si are un loc important in cadrul politicilor UE privind ocuparea.

Proiectul "Femei pentru femei" raspunde obiectivelor specifice din Programul National de Dezvoltare 2007-2013, in care se arata ca riscul excluziunii sociale se manifesta mai pregnant in randul femeilor decat al barbatilor, ca o reflectare a participarii lor scazute pe piata muncii. Acest risc de saracie este cu deosebire mai mare in randul femeilor varstnice si al parintilor singuri, cu copii in intretinere.

De asemenea, proiectul raspunde Strategiei de Guvernare 2009-2012 privind egalitatea de sanse prin aplicarea de politici favorabile femeilor pentru a se putea adapta la schimbarile de pe piata muncii, respectiv imbunatatirea accesului pe piata fortei de munca a grupurilor defavorizate.

 


Ultima ora

30 septembrie 2013 - Proiectul "Femei pentru femei" s-a incheiat. Derulat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, proiectul a fost implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului.

FaceBook


Cautare

Video Cursuri


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Autentificare

Galerie foto

Newsletter

Aboneaza-te gratuit la Newsletter si vei fi informat la zi despre proiectul nostru...........................