Home FEMEI PENTRU FEMEI
Femei pentru femei

Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de bona/baby-sitter

bona_trei_copii_cuburi_micaCrearea unor servicii suplimentare/complementare de ingrijire a copilului, in contextul in care numarul creselor si al gradinitelor este in continuare cu mult mai mic decat necesarul, contribuie la dezvoltarea unui cadru favorabil revenirii pe piata muncii a femeilor care nu mai revin la munca sau la studii pentru a se dedica ingrijirii copiilor, din cauza ca nu-si permit sa plateasca o bona. De asemenea, proiectul creeaza o oportunitate importanta pentru femeile somere sau cu sanse mici de angajare de a se califica in meseria de bona/babysitter.

Proiectul "Femei pentru Femei" contribuie la cresterea nivelului de educatie si formare profesionala a capitalului uman prin oferirea de programe de formare profesionala continua specifica ce furnizeaza competentele si abilitatile cerute pe piata muncii pentru un numar de peste 2.000 de femei care intampina dificultati de integrare-reintegrare pe piata muncii.

Asigurarea de servicii de ingrijire si educare a copiilor pe timpul zilei, cu program flexibil, in functie de nevoi, la care contributia parintilor este variabila mergand pana la gratuitate, ar contribui la reducerea saraciei copilului si i-ar spori sansele la educatie de calitate.

Investitia timpurie in servicii de ingrijire si educare a copilului scade nevoia de servicii specializate pentru copii si familii, reducand astfel, per ansamblu, costurile pentru societate.

Beneficiile aduse de acest proiect:

Implementarea proiectului "Femei pentru Femei" va aduce beneficii atat femeilor somere care doresc o recalificare, femeilor neocupate, cat si economiei si societatii in ansamblu. Nu in ultimul rand, trebuie luat in calcul beneficiul pe care-l vor avea copiii, acela de a fi ingrijiti si educati de persoane instruite special si certificate.

Citeşte mai mult...
 


Ultima ora

30 septembrie 2013 - Proiectul "Femei pentru femei" s-a incheiat. Derulat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, proiectul a fost implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului.

FaceBook


Cautare

Video Cursuri


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Autentificare

Galerie foto

Newsletter

Aboneaza-te gratuit la Newsletter si vei fi informat la zi despre proiectul nostru...........................