Home Fundatia RAA Grupurile vulnerabile, beneficiarii proiectelor noastre

Grupurile vulnerabile, beneficiarii proiectelor noastre

Dupa ce, prin eforturile Oliviei Harrison, Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) a devenit oficial organizatie cartabila si a adus in tara voluntari care au ajutat la reconstructia orfelinatelor comuniste si convoaie intregi de ajutoare pentru nevoiasi, fundatia RAA a decis continuarea activitatii chiar si dupa retragerea sponsorilor principali, in 1996.

Proiectele initiate de RAA, ample si bine structurate, au fost intotdeauna adaptate nevoilor societatii romanesti.

Fundatia RAA a format peste 30.000 de lucratori din domeniul medical, al asistentei psihologice, sociale si educatiei si a dezvoltat peste 30 de servicii de ingrijire medico-sociala in 16 judete si in Bucuresti.

Intre 1991-1998, RAA a investit peste 12 milioane de dolari in bunuri si servicii destinate copiilor. A inceput cu pachete de urgenta, renovari, ingrijire si educatie pentru copiii institutionalizati din 19 institutii si a raspuns nevoilor de educatie timpurie implementand modelul de educatie in sistem Portage in institutii de ocrotire. Unul dintre primele proiecte de anvergura implementate de RAA a fost cel de extindere a Retelei Sectiilor de Zi Floarea Soarelui", in parteneriat cu spitale si autoritati din mai multe judete. Prin acest proiect, lansat in 1991 si finalizat in Decembrie 2008, RAA a dezvoltat, lanivel national, 16 sectii de zi pentru asistenta copiilor cu diferite dizabilitati, centre care sunt in prezent integrate in sistemul de sanatate publica, si a extins sistemul de educatie Portage (destinat copiilor cu nevoi speciale) si la copiii cu HIV/SIDA din doua centre. Serviciile includ asistenta medicala, sociala, psihologica si educationala pentru copiii si adultii afectati de HIV/SIDA, reteaua deservind in prezent peste 3500 de persoane copii si adulti.

RAA a derulat, in perioada 2004-2008, si un program national de consiliere si testare HIV a femeilor insarcinate, in vederea prevenirii transmiterii HIV de la mama la copil. Peste 100.000 de femei din 16 judete si din Bucuresti au fost consiliate si testate, iar dintre acestea peste 200 diagnosticate cu infectie HIV au beneficiat de interventiile medicale de profilaxie si tratament si de servicii de asistenta sociala si psihologica implementate de fundatia noastra.

Din 2007, Romanian Angel Appeal desfasoara proiectul First Bebe, prin care ofera cursuri pentru femeile aflate in asteptarea primului copil. Programa de formare include cursuri necesare pregatirii viitoarei mame pentru perioada sarcinii si a nasterii si cursuri de ingrijire a nou-nascutului, sugarului si copilului mic. Pana in prezent, peste 750 de cupluri au beneficiat de cursuri prenatale si/sau de ingrijire a copilului furnizate in sistem interactiv (prelegeri alternate cu demonstratii practice, joc de rol si alte elemente interactive necesare formarii adultului), cu formatori specializati in toate domeniile necesare educatiei pentru sanatatea familiei: medici neonatologi, pediatri, moase, asistente de neo-natologie, psihologi si psihopedagogi, specialisti in educatie, specialisti in legislatie.

Pentru mai multe informatii despre cele peste 25 de proiecte si programe implementate de RAA, va invitam sa accesati website-ul fundatiei.

Dintre proiectele incheiate:

Campania de sensibilizare si strangere de fonduri "Impreuna invingem autismul!"

Proiectul de Insertie Sociala al Tinerilor cu Dizabilitati "Primii Pasi spre Independenta"

Reteaua de Excelenta TEDDY

Programul de dezvoltare a unor abilitati pentru o viata independenta "Tabara de supravietuire"

Funny Learning, 5PM

Forumul Tinerilor

 

Ultima ora

30 septembrie 2013 - Proiectul "Femei pentru femei" s-a incheiat. Derulat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, proiectul a fost implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului.

FaceBook


Cautare

Video Cursuri


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Autentificare

Galerie foto

Newsletter

Aboneaza-te gratuit la Newsletter si vei fi informat la zi despre proiectul nostru...........................