Home Informatii utile
Informatii utile

De ce sa alegi o bona calificata pentru copilul tau?

• Pentru ca bonele calificate au absolvit un program complet de formare profesionala (120 ore formare teoretica si alte 240 ore practica intr-un serviciu de ingrijire a copiilor), autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

• Pentru ca sunt temeinic antrenate in domenii in care cei nepregatiti nu fac fata – cum ar fi gestionarea situatiilor de criza medicala sau comportamentala sau diferite tehnici de acordare a primului ajutor in cazul accidentarii copilului.

• Pentru ca

Citeşte mai mult...
 

Ce fel de contracte pot fi incheiate cu bona/babysitterul?

Forma prin care un parinte isi protejeaza cel mai bine copilul pentru care a angajat o bona este contractul de munca incheiat cu aceasta, insotit de fisa postului. Contractul familei cu bona/babysitterul poate fi de doua feluri: contract individual de munca sau, daca bona/babysitterul este PFA, contract de prestari servicii. Iata mai jos cateva informatii importante pe care trebuie sa le stiti cu privire la fiecare dintre cele doua tipuri de contract.

Citeşte mai mult...
 

Care este diferenta intre o doamna amabila si o bona calificata?

Incepand de astazi, vom propune periodic absolventelor Scolii Bonelor exercitii cu ajutorul carora sa fie evidentiate calitatile bonelor care au urmat cursuri de calificare fata de persoane fara pregatire in domeniu. Asadar, va invitam, dragi absolvente ale cursurilor noastre de calificare, sa raspundeti la intrebarea "Ce ar face o bona calificata in urmatoarea situatie?"

EXERCITIUL nr. 1
Ancuta este cu bona la plimbarea de dupa-amiaza. Pare o femeie de treaba si mami a facut eforturi financiare mari ca sa o plateasca pentru a sta cu fetita in timpul zilei, cat ea este la serviciu.
Iaaa, uite ce papusa frumoasa in vitrina asta..., se gandeste Ancuta, care se opreste si se uita lung la magazinul de jucarii aflat in drumul spre parc. Papusa ii face cu ochiul. Tare ar vrea Ancuta sa o aiba si refuzul bonei de a i-o cumpara o face sa si-o doreasca si mai mult. Nuu, nu, nu plec pana nu imi iei papusaaa!!

Vecina pe care mami a luat-o ca bona o trage incet de manuta pe Ancuta. Ssst, ca ne aude lumea si nu-i frumos... Lasa papusa, ca n-avem bani s-o luam. Fetitei incep sa-i curga lacrimile: Ba daa, vreau papusaaa... Bona o trage pe Ancuta din fata vitrinei si o duce asa, bosumflata, in parc. Las' ca uita pana diseara, se gandeste femeia, si incepe sa se joace cu fetita la groapa cu nisip.

Ce face o bona calificata?

Raspunsurile le puteti posta pe pagina de Facebook a proiectului, sub forma de comentarii, acolo unde gasiti exercitiul de mai jos. Succes!

 

Angajarea cu contract a bonei aduce avantaje si familiei, si bonei

O treime din zi sau chiar mai mult de atat, bona/babysitterul locuieste in casa familiei careia ii ingrijeste unul sau mai multi copii. Se imprieteneste cu copilul, cu parintii acestuia, cu bunicii si, la un moment dat, granita intre relatia de prietenie si cea de munca se poate atenua. Sau, din contra, relatiile se pot deteriora si pot pune in pericol nu doar atmosfera din familie, ci pot avea urmari asupra dezvoltarii echilibrate a copilului/copiilor.
Un contract de munca al bonei/babysitterului, insotit de o fisa a postului atent intocmita, poate ajuta la prevenirea abuzurilor de ambele parti. Este doar unul dintre motivele pentru care este bine ca familiile sa angajeze bone/babysitteri cu contract de munca.
Contractul cu bona/babysitterului poate fi Contract individual de munc? sau Contract prest?ri servicii în cazul în care bona/babysitterul este PFA.

Citeşte mai mult...
 

x-007_calificareAlege pentru copilul tau o bona calificata!

 


Informatii utile

Ultima ora

30 septembrie 2013 - Proiectul "Femei pentru femei" s-a incheiat. Derulat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, proiectul a fost implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului.

FaceBook


Cautare

Video Cursuri


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Autentificare

Galerie foto

Newsletter

Aboneaza-te gratuit la Newsletter si vei fi informat la zi despre proiectul nostru...........................