Home Proiect
De ce acest proiect?

x-prescolariSituatia disperata in care se afla majoritatea familiilor cu copii prescolari este binecunoscuta. An de an de an, in fata creselor si gradinitelor se formeaza cozi interminabile. Parinti si bunici pandesc, inca din primavara, usile institutiilor de invatamant prescolar, cu speranta ca vor prinde un loc pentru copil. Sute de mii de copii raman anual in afara sistemului. Locurile in gradinite sunt prea putine, iar cresele au ajuns o raritate. In special familiile monoparentale si cele cu venituri mici sunt vulnerabile atunci cand serviciile de ingrijire a copilului lipsesc, sunt scumpe sau de proasta calitate.

Mamele singure, mai ales, sunt obligate sa paraseasca piata muncii pentru a-si putea ingriji copiii, ceea ce duce la situatii in care ele si copiii lor abia reusesc sa subziste din ajutorul social. Pe de alta parte, copiii provenind din astfel de familii sunt expusi esecului educational.

Proiectul nostru vine si in intampinarea nevoilor femeilor care lucreaza si care au acces redus la servicii de ingrijire de tipul creselor sau gradinitelor de stat si serviciilor de after-school.

Statul incurajeaza parintii sa petreaca cat mai mult timp cu copilul in perioada copilariei timpurii, prin acordarea concediului si a indemnizatiei de ingrijire a copilului pana la implinirea varstei de doi ani, respectiv pana la implinirea varstei de trei ani, in cazul copilului cu handicap. Pe de alta parte politicile in domeniul ocuparii incurajeaza parintele sa se intoarca pe piata muncii si inainte de implinirea varstei de doi ani de catre copil.

In lipsa unor servicii de ingrijire a copilului suficiente si de calitate, multe familii din Romania trebuie sa gaseasca diverse aranjamente: fie mamele parasesc piata muncii pentru a-si ingriji copiii, fie angajeaza ca baby sitters femei fara calificarea necesara. Aceasta situatie este deosebit de stresanta, potenteaza diferitele riscuri pentru copil, reduce considerabil numarul parintilor (in special mame) care ar putea sa se reintoarca mai devreme la lucru.

Proiectul "Femei pentru Femei" este un prim pas importat in rezolvarea acestor probleme.

 


Ultima ora

30 septembrie 2013 - Proiectul "Femei pentru femei" s-a incheiat. Derulat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, proiectul a fost implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului.

FaceBook


Cautare

Video Cursuri


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Autentificare

Galerie foto

Newsletter

Aboneaza-te gratuit la Newsletter si vei fi informat la zi despre proiectul nostru...........................